TË FUNDIT:

  Ja çka është e ndaluar e çka jo në Islam:25 pika

  ScanerPressMarch 19, 2020
  3

  Si përgjigje ndaj udhëheqësit të ISIS-it, El-Baghdadi, 125 teologë sunni dhe akademikë të teologjisë nga e gjithë bota kanë shkruar një letër në të cilën precizohet se çka është e ndaluar e çka jo në Islam.

  1. Është e ndaluar në Islam për të nxjerrë “fetva” pa i plotësuar të gjitha kërkesat e nevojshme mësimore. Edhe atëherë fetva-ja duhet të ndjekin teorinë ligjore Islame të përcaktuara në tekstet klasike. Është e ndaluar gjithashtu të përmendin një pjesë të një ajeti nga Kur’ani, ose një pjesë e një ajetit të nxjerrin një vendim pa u kwshillu në çdo gjë që Kurani dhe Hadithi përkon në lidhje me atë çështje. Me fjalë të tjera, ekzistojnë parakushte të rrepta subjektive dhe objektive për fetvatë, dhe nuk mund të “arrish në një vendim të drejtë” në ajetet Kur’anore për argumentet juridike pa marrë parasysh të gjithë Kur’anin dhe Hadithin (tregimet e Profetit Muhamed. paqja qoftë mbi të).
  2. Është e ndaluar në Islam për të nxjerrë vendime ligjore për ndonjë gjë pa zotërim të gjuhës arabe me mjeshtëri.
  3. Është e ndaluar në Islam të thjeshtëzohen çështjet sheriatike dhe të injorohen shkencat që shpjegon Islamin.
  4. Është e lejuar në Islam [për dijetarët] të ndryshojnë për çdo çështje, përveç bazat e fesë që të gjithë myslimanët duhet t’i din.
  5. Është e ndaluar në Islam që të injorojnë realitetin e kohës bashkëkohore, ku duhet respektuar vendimet ligjore që përshtatën me kohën.
  6. Është e ndaluar në Islam të vriten njerëz të pafajshëm.
  7. Është e ndaluar në Islam për të vrarë emisarë, ambasadorë dhe diplomatë; prandaj është e ndaluar për të vrarë gazetarët dhe punëtorët humanitar.
  8. Xhihadi (lufta e shenjtë), në Islam është luftë mbrojtëse. Nuk është e lejuar pa një kauzë të drejtë, me qëllim të drejtë dhe pa rregullat e duhura të sjelljes.
  9. Është e ndaluar në Islam për të deklaruar njerëzit jo-mysliman ose jo-besimtar (kafir) nëse ai (ose ajo) haptazi deklaron mosbesimin në Zot.
  10. Është e ndaluar në Islam që në asnjë mënyrë të lëndohen ose të keqtrajtohen të krishterët apo të gjithë ‘Ithtarët e librit’.
  11. Kjo është e detyrueshme që të marrin në konsideratë minoritetin Yazidis në Irak si Ithtarët e Librit.12. Ri-Futja e skllavërisë është i ndaluar në Islam. Ajo ishte shfuqizuar me konsensus universal.
  12. Është e ndaluar në Islam “ Dhuna në Fe” që të detyrohen njerëzit për të konvertuar me dhunë.
  13. Është e ndaluar në Islam mohimi i të drejtave të grave .
  14. Është e ndaluar në Islam mohimi i të drejtat të fëmijëve.
  15. Është e ndaluar në Islam për të miratuar dënimet ligjore (hudud) pa ndjekur procedurat

  e duhura që sigurojnë drejtësi dhe mëshirë.

  1. Është e ndaluar në Islam të torturohen njerëzit.
  2. Është e ndaluar në Islam të dhunohen dhe të masakrohen të vdekurit.
  3. Është e ndaluar në Islam që të atribuojnë veprime dhe krimet të shëmtuara në emër të

  Zotit.

  1. Është e ndaluar në Islam që të shkatërrohen varret dhe Tempujt e Profetëve dhe

  Shokëve.

  1. Kryengritja e armatosur është e ndaluar në Islam pa ndonjë arsye tjetër nëse vërehet mosbesim i qartë nga ana e sundimtarit dhe duke mos lejuar njerëzit të të adhurojnë Zotin.
  2. Është e ndaluar në Islam për të deklaruar një kalifat pa konsensus nga të gjithë myslimanët.
  3. Besnikëria ndaj kombit të çdo myslimani është e lejuar në Islam.
  4. Pas vdekjes së Profetit, Islami nuk i kërkon askujt që të emigroj diku.

  Rreth Nesh

  Të gjitha materialet e portalit janë të mbrojtura me të drejtat autoriale. Ato mund të kopjohen, modifikohen, dhe ripublikohen vetëm duke iu referuar burimit ScanerPress.com. Të drejtat autoriale janë të rezervuara, sipas dispozitave ligjore në fuqi në Republikën e Kosovës.

  E-mail: [email protected]


  NA KONTAKTONI!

  NA TELEFONONI TEL/MOB: 044 555 555